ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Βιγκανισμός / Χορτοφαγία

Σε αυτόν τον κόσμο μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο σκοτώνοντας κάτι άλλο για να τραφούμε. Τα είδη σκοτώνουν το ένα το άλλο για την επιβίωσή τους. Έτσι είναι φτιαγμένος αυτός ο κόσμος ούτως ή αλλιώς. Περπατάμε και τυχαία πατάμε επάνω σε έντομα και τα σκοτώνουμε, οδηγούμε τα αυτοκίνητά μας και συνθλίβουμε διάφορα μικροζωύφια στο διάβα μας, στην καθημερινή ζωή μας σκορπίζουμε τον θάνατο σε έμβια πλάσματα χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.

Έτσι λοιπόν έχουμε συνηθίσει να αφαιρούμε ζωή. Έχουμε ακόμα συνηθίσει να βάζουμε τον θάνατο στα πιάτα μας για γεύμα ή δείπνο. Στην αρχή δεν καταλαβαίνουμε ότι αποτελούμε ένα μικρό μέρος αυτού του παγκόσμιου ολοκαυτώματος απέναντι στα ζώα, μα αν το σκεφτούμε βαθύτερα, η αλήθεια λάμπει μπροστά στα μάτια μας. Όταν επιλέγουμε να αγοράζουμε και να καταναλώνουμε ζωϊκά προϊόντα λέμε «ναι» σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον πόνο των ζώων για να κερδίζουν χρήματα.

Ως χορτοφάγοι – βίγκαν διαλέγουμε να μην βάζουμε νεκρά σώματα άλλων ζώων στο πιάτο μας. Διαλέγουμε τον δρόμο με τον λιγότερο πόνο. Το λέμε αυτό επειδή, ναι, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και είμαστε αναγκασμένοι να “αφαιρέσουμε ζωή” για να τραφούμε. Σκεφτείτε όμως τούτο: τα φυτά ΔΕΝ έχουν νου. Αυτή είναι η λιγότερο επώδυνη οδός. Όπως είπαμε προηγουμένως, ο πόνος σε αυτό το πεδίο είναι αναπόφευκτος. Η Γη μας έχει φτιαχτεί με αυτόν τον τρόπο.

Οι χορτοφάγοι – βίγκαν διαλέγουν έναν τρόπο ζωής έτσι ώστε να μην συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εκμετάλλευση άλλων ζώων, το αντίθετο, ζουν με έναν τρόπο που προστατεύει τα ζώα και καταργεί οποιαδήποτε πράξη που είναι ενάντια στην καλή διαβίωση οποιουδήποτε ζώου. Σε τελική ανάλυση είμαστε όλοι ένα σε αυτή την Γη, είμαστε όλοι «παιδιά της Γης».

Υγιεινή, Φιλική προς τον Άνθρωπο Διατροφή

Η φυτοφαγική διατροφή έχει ξεκινήσει να κερδίζει έδαφος εδώ και αρκετά χρόνια από όλες τις άλλες δίαιτες που κατακλύζουν το κοινό και αποζητούν την προσοχή του. Αυτή η γνώση έχει αρχίσει να αλλάζει την συνειδητότητα των ανθρώπων. Νέες έρευνες έρχονται στην επιφάνεια που αποδεικνύουν ότι η ζωική πρωτεϊνη είναι αντισυμβατική με το ανθρώπινο σώμα και πολλά άλλα ευρήματα δείχνουν ότι η καθαρά φυτοφαγική διατροφή και η διατροφή βίγκαν έχουν τα περισσότερα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.  Αυτή η γνώση πρέπει να τονιστεί και να ακουστεί. Νιώθουμε ότι αυτό είναι καθήκον και υπευθυνότητά μας.

Όσο η συνείδηση του ανθρώπινου είδους ανελίσσεται σε αυτή την εποχή, τόσο και η Αλήθεια θα ξεδιπλώνεται και θα λάμπει. Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδων σε όλο τον πλανήτη καθημερινά υιοθετούν αυτού του είδους την διατροφή επειδή έχουν σιχαθεί την πλύση εγκεφάλου από διάφορους οργανισμούς, οι οποίοι προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέρονται χειρίζονται την μαζική ενημέρωση και παραπλανούν την ανθρωπότητα. Αυτοί οι οργανισμοί δεν έχουν κανένα σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή, ή και προς οποιουδήποτε άλλου είδους ζωή. Το βασικό τους μέλημα είναι το χρηματικό κέρδος και πατάνε κυριολεκτικά «επί πτωμάτων» προκειμένου να το πετύχουν.

Οι φυτοφαγικές & βίγκαν δίαιτες σέβονται το ανθρώπινο είδος και εν συνεχεία όλα τα έμβια είδη. Σέβονται την Μητέρα Φύση και την βοηθούν να μεγαλώνει και να ευδοκιμεί μαζί με όλα της τα πλάσματα. Αν δεν αλλάξουμε την διατροφή μας με μια υγιεινή, φιλική προς τον άνθρωπο διατροφή, η αγαπημένη μας Γη θα υποφέρει ακόμα περισσότερο. Μαζί με αυτή θα υποφέρουμε κι εμείς. Εν συνεχεία, δυστυχώς, μετά από κάποιους αιώνες και εμείς θα αφανιστούμε.

Άσκηση & Φυσική Κατάσταση

Ως Έλληνες, εμείς και οι πρόγονοί μας είχαν ένα ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιή». Όταν το μυαλό έχει υγεία, τότε και το κορμί είναι υγιές. Αυτές οι λέξεις είναι ακόμα αληθινές. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο και μας κάνει να νιώθουμε χαρούμενοι καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Ένας γνωστός φυσικοπαθητικός, ο Δρ. Κωνσταντίνος Μουρούτης, λέει στις ομιλίες του ότι αν δεν περπατάμε 4 ώρες την εβδομάδα είμαστε πρακτικά νεκροί.

Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας στην καθημερινότητά μας.  Προωθούμε και βοηθούμε να ακουστεί αυτού του είδους η γνώση στην εποχή μας απο οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, έτσι λοιπόν μας αρέσουν διαφορετικά στιλ και είδη άσκησης και βελτίωσης της φυσικής μας κατάστασης. Φέρνουμε στο φώς φωνές που έχουν να πουν κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο στον κόσμο σχετικά με όλα αυτά τα θέματα, τους ενθαρύνουμε να το πράξουν και τους υποστηρίζουμε σε όλη την διαδρομή.

Προσωπική Βελτίωση & Ανάπτυξη

Σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει, δεν μπορούμε να παραμένουμε στάσιμοι. Πρέπει να εξελισσόμαστε, να εμποτίζουμε τους εαυτούς μας με υψηλότερα ιδανικά, αξίες, ήθη. Αυτή η εποχή κρύβει παγίδες. Τόσο πολλή τηλεόραση, ραδιόφωνο, ηλεκτρονικά παιχνίδια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδίκτυο, σκορπίζουν τον νου μας και την προσοχή μας από εδώ και από εκεί. Ο νους το αγαπάει αυτό. Στο τέλος της ημέρας, δεν καταφέρνουμε τίποτα. Μέσα απο την προσωπική βελτίωση χτίζουμε έναν ισχυρότερο εαυτό. Οραματιζόμαστε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου που έχει διαβεί το μονοπάτι και βλέπουμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να πάμε εκεί που ονειρευόμαστε.

Βιβλία με τέτοια θέματα είναι πολύ διαφωτιστικά. Αυτού του είδους η βιβλιογραφία έχει αλλάξει την δική μας ζωή και πολλών ανθρώπων γύρω μας, και συνεχίζει διαρκώς να την αλλάζει. Αυτού του είδους τα συγγράμματα φέρνουν έμπνευση, παρακίνηση, καλούν τον αναγνώστη σε δράση και πάνω από όλα εφαρμόζονται στην πράξη. Οι περισσότεροι από τους τίτλους έχουν γραφτεί από ανθρώπους που ξεκίνησαν από ένα σημείο και έκαναν κάτι υπέροχο, αριστουργηματικό, κάτι διαφορετικό, που τους έκανε να ξεχωρίσουν στον κόσμο.

Έχουμε ανάγκη από αυτούς τους ανθρώπους την σημερινή εποχή. Για να εμπνευστούμε πρέπει να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που έχουν χαράξει, να το κάνουμε δικό μας και να πάμε ακόμα παραπέρα. Έτσι θα γράψουμε την δική μας ιστορία, σε αυτόν τον πλανήτη.

Πιστεύουμε ότι με το να βάζουμε θετικές σκέψεις στο μυαλό μας θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ο πιο πολύπλοκος βιολογικός υπολογιστής με δυνατότητες πέρα από την φαντασία μας. Πρέπει να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς πρώτα, για να αλλάξει στην συνέχεια ο κόσμος. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μέσα απο τα βιβλία όμως, όλα είναι δυνατά.

Επιχειρηματικότητα

Οι επιχειρήσεις κάνουντον κόσμο να κινείται. Επιχειρηματίες άνδρες & γυναίκες σήμερα έχουν την δύναμη να επηρρεάζουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων περισσότερο από ποτέ. Στην εποχή της πληροφορίας, όποιος έχει τα «μέσα» έχει και την δύναμη.

Έχουμε ανάγκη από φωνές με ακεραιότητα, εντιμότητα, αξιοπιστία, υπευθυνότητα, πάθος, όραμα να ακουστούν. Σε μια ανταγωνιστική αρένα όπως είναι οι επιχειρήσεις, δεν μπορείς να επιβιώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα αν δεν έχεις αυτές τις αρετές. Ίσως βραχυπρόθεσμα, αλλά όχι για πολύ καιρό. Εμπνεόμαστε από ηγέτες και επιχειρηματικά μυαλά όπως ο Elon Musk , Steve Jobs, Warren Buffet, Jeff Bezos, Larry Ellison, Mark Zuckenberg, Richard Branson, Wayne Nugent, Bill Gates, Robert Kiyosaki, Larry Page & Sergey Brin, Phil Knight, Jack Ma και πολλοί άλλοι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έφτασαν σε αυτά τα επίπεδα τυχαία. Είναι και οι ίδιοι άνθρωποι με ελαττώματα και αδυναμίες, όμως επιδεικνύουν αρετές και κώδικα ηθικής που τους ανέβασε σε αυτές τις θέσεις ισχύος.

Πασχίζουμε και προσπαθούμε για το άριστο, λατρεύουμε και αγαπάμε τα επιχειρηματικά θέματα που μας κάνουν καλύτερους. Είναι ένα απο τα πάθη μας. Βιβλία αυτού του είδους είναι μέσα στην καρδιά μας και ελπίζουμε στο ταξίδι μας να σας έχουμε συνοδοιπόρους.

Ηγεσία

Άποψή μας είναι ότι τα πάντα εξαρτώνται από την ηγεσία. Οι ειλικρινείς ηγέτες, με ακεραιότητα, πάθος και υγιές κίνητρο είναι οι ηγέτες που χρειαζόμαστε αυτή την εποχή. Μεγάλα συγγράμματα έχουν γραφτεί από πολλούς ηγέτες, για ηγέτες της νέας εποχής. Πολλών η ζωή έχει αποτυπωθεί σε σελίδες βιβλίων, και αυτού του είδους το διάβασμα είναι το αγαπημένο μας. Πιστεύουμε ότι μέσα από το παράδειγμα εξαιρετικών ανδρών και γυναικών σε κάθε τομέα γινόμαστε καλύτεροι σε οτιδήποτε επιλέγουμε να κάνουμε στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι ηγέτες έχουν την δύναμη να κινητοποιήσουν τα πλήθη, να αλλάξουν κυβερνήσεις, να εμπνεύσουν νέες γενιές να δώσουν όραμα και αποστολή στις μάζες. Κάθε εποχή έχει τους ηγέτες της σε κάθε πτυχή της ζωής. Κοινωνικοί ηγέτες, πολιτικοί ηγέτες,  ηγέτες επιχειρήσεων, ουμανιστές ηγέτες, πνευματικοί ηγέτες, αθλητές, καλλιτέχνες έχουν αλλάξει το πρόσωπο της ανθρωπότητας πολλές, πολλές φορές. Αυτού του είδους την γνώση θέλουμε ο εκδοτικός μας οίκος να αντιπροσωπεύει. Ήταν και θα είναι η ενεργός δύναμη που κάνει το ανθρώπινο είδος να προχωρά μπροστά.

Βιογραφίες

Στενά συνδεδεμένα με την παραπάνω ενότητα, οι βιογραφίες είναι για τους «σοφούς». Για εμάς «σοφός» είναι εκείνος που παίρνει το παράδειγμα του άλλου και το εφαρμόζει στην δική του ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε καθοδήγηση καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας. Στα βρεφικά και παιδικά μας χρόνια έχουμε σαν οδηγούς τους γονείς μας, τον πατέρα και την μητέρα μας. Αργότερα έχουμε τους δασκάλους μας, τους προπονητές μας.  Μεταγενέστερα αυτός ο ρόλος περνά σε συνεργάτες, δημόσια πρόσωπα, ηγέτες κάθε είδους που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη τους ή τις δεξιότητές τους.

Οι βιογραφίες μας δίνουν την δυνατότητα να έχουμε έναν μέντορα η δάσκαλο σε έναν πολύ συγκεκριμένο τομέα χωρίς ακόμα να τον γνωρίζουμε και προσωπικά. Γνωρίζουμε την ζωή του, πώς μεγάλωσε, τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που ήρθαν στον δρόμο του και οραματιζόμαστε την ζωή μας μέσα από τα δικά του μάτια. Ακολουθώντας τον τρόπο ζωής του αγαπημένου μας άντρα ή γυναίκας μπορεί να γίνουμε σαν εκείνους ή ακόμα και καλύτεροι. Αυτού του είδους τα βιβλία έχουν ιδιαίτερους θησαυρούς να αποκαλύψουν σε όσους ξέρουν να ψάχνουν. Η ζωή πρωτοπόρων ανδρών και γυναικών που περπάτησαν στην Γη μάς ενθουσιάζει και μας κάνει ακόμα και να δακρύζουμε. Αυτοί οι άνθρωποι δείχνουν σε όλους μας ότι τα πάντα είναι δυνατά. Αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτή θέλουμε να είναι η κληρονομιά μας και χρειάζεται να γράφεται και να διαβάζεται, έτσι ώστε ο καθένας να έχει πρόσβαση σε αυτή τη γνώση. Είναι καθήκον μας να είμαστε η γέφυρα ανάμεσα στο διψασμένο κοινό και την πηγή με το νέκταρ της  γνώσης.

Τέχνες

Έχουμε τεράστια συμπάθεια και στεκόμαστε με δέος μπροστά σε οποιοδήποτε έργο τέχνης. Γυναίκες και άντρες έχουν καταθέσει την ψυχή τους πάνω στην τέχνη τους ανεξάρτητα αν κερδίζουν χρήματα από αυτό ή όχι και ως εκ τούτου  έχουν τον σεβασμό και την προσοχή μας. Ο διάσημος ζωγράφος Βαν Γκογκ έλεγε: «Χρειάζεται περίπου 10.000 πίνακες να ζωγραφίσεις μέχρι να φτιάξεις έναν που να αξίζει, για αυτό σου συνιστώ να ξεκινήσεις τώρα». Οι καλλιτέχνες αντικατοπτρίζουν την δημιουργικότητα, την πειθαρχία και την επιμονή, μερικές από τις αξίες  που αξίζει να αναφέρονται και να καλλιεργούνται. Τα αριστουργήματα σε οποιοδήποτε τομέα από τα αντίστοιχα άτομα, κουβαλούν πίσω τους τις αξίες των δημιουργών τους και εμείς θέλουμε να διαβάζουμε για αυτές.

Φιλοσοφία

Προερχόμενη από τα Αρχαία Ελληνικά, η λέξη φιλοσοφία σημαίνει «Φίλος της Σοφίας», αυτοί που αγαπούν την Σοφία. Οι Έλληνες πίστευαν ότι η Σοφία έρχεται εκ των «έσω» , είναι μέσα μας και περιμένει να την ανακαλύψουμε ακούγοντας την εσωτερική μας φωνή κάνοντας ασκήσεις διαλογισμού. Η φιλοσοφία σήμερα έχει διαφορετικό νόημα. Έχει μεταμορφωθεί περισσότερο σε θεωρητική, παρά σε πρακτική γνώση όπως συνήθιζε να είναι στην αρχαία Ελλάδα. Μας αρέσει να φέρνουμε στο προσκήνιο σκεπτόμενους ανθρώπους από  κάθε εποχή. Η συγκεκριμένη που διανύουμε έχει να μας δώσει κάποιους απο τους καλύτερους. Είναι καθήκον και ευθύνη μας να κάνουμε τις φωνές τους να ακουστούν.

Πνευματικότητα

Τα πνευματικά θέματα είναι αυτά που δίνουν νόημα στην ζωή μας. Αυτές οι αναζητήσεις είναι μέσα μας, έμφυτες, και ζητάνε κάθε ώρα και στιγμή να απαντηθούν. Έχουμε πει ότι είμαστε αναζητητές της αλήθειας σε ό,τι κάνουμε και η αλήθεια είναι Μία. Η Αλήθεια ξεπερνά τις θρησκείες, αν και όλες τους περιέχουν κάποιες δόσεις αλήθειας στα κείμενα που έχουν αφήσει οι άγιοι πίσω τους. Πιστεύουμε ότι η Αγάπη και η Αλήθεια θα μας ελευθερώσουν από τα δεσμά μας, όλους τους πόνους και τις ταλαιπωρίες, όλες τις υποτιθέμενες απολαύσεις και τις ευτυχίες. Η πνευματικότητα είναι η οδός για να βρούμε την εσωτερική ευδαιμονία. Αυτού του είδους η γνώση υπήρχε απο τα αρχαία χρόνια και υπάρχει ακόμα και σήμερα, εξελίσσεται και μεγαλώνει. Οι αναζητητές της Αλήθειας θα βρουν έναν καλό σύμμαχο στην αναζήτησή τους αυτή μέσα από την προτεινόμενη βιβλιογραφία μας.